Höyrypesut

Ilmalämpöpumpun ja autojen sisätilojen puhdistus

Miksi kodin ilmalämpöpumpun puhdistus on tärkeää?

Kodin ilmalämpöpumpun puhdistus on tärkeää useista syistä:

1. Parantaa sisäilman laatua: Säännöllinen höyrypuhdistus poistaa pölyn, homeen ja mikrobit, jotka voivat aiheuttaa hengitys- ja astmaoireita.
2. Tehokkuus ja Säästöt: Puhdas ilmalämpöpumppu toimii tehokkaammin, mikä johtaa pienempiin sähkölaskuihin.
3. Terveyshyödyt: Vähentää allergioiden ja hengitystieinfektioiden riskiä, parantaa yleistä hyvinvointia.

Höyrypesu on suositeltavin puhdistusmenetelmä, koska se desinfioi ilman kemikaaleja, tappaa 99,99% bakteereista ja on tehokas sekä turvallinen.


lmalämpöpumpun huoltaminen on tärkeää. Uusi hankittu ja jopa alle 6kk käytetty ilmalämpöpumpun sisäyksikkö voi olla pahasti likaantunut, liiallinen pöly sekä tämä kosteus (viilennys toiminto kerää lauhduttimeen kosteutta ja vettä joka on otollinen kasvualusta homeille) johtaa homekasvustoihin itse ilmalämpöpumpun sisäyksikössä ja homeitiöt lentävät puhalluksen myötä takaisin sisäilmaan aiheuttaen hengitys- ja astmaoireita ihmisille tai lemmikeille.
Kun ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on puhdistettu ammattimaisesti, säästät rahaa myös sähkölaskun muodossa koska hyötysuhde ja tehokkuus pysyy säännöllisen puhdistuksen myötä korkeana.

Mitä on hyvä sisäilma?

Hyvän sisäilman tunnusmerkkeinä ovat oikea huonelämpötila, sopiva ilman kosteus, puhtaus ja raikkaus. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet eri tekijät, tärkeimpinä kunnossa oleva rakennus sekä toimivat ilmanvaihto- ja lämmityslaitteet.

Mitä on huono sisäilma?

Huonon sisäilman aiheuttamat terveyshaitat ilmenevät erilaisina oireina ja sairauksina. Näitä ovat esimerkiksi hengitysteiden, silmien ja ihon ärsytys, päänsärky, väsymys, kuumeilu ja hengitystieinfektiot sekä pitkäaikaissairaudet, kuten astma. Terveyshaittojen lisäksi huono sisäilma aiheuttaa epäviihtyvyyttä.

Miksi höyrypesu on paras tapa puhdistaa ilmalämpöpumppu?

Höyrypesu on tehokkain ja turvallisin menetelmä ilmalämpöpumpun puhdistamiseen useista syistä:

Tehokas desinfiointi: Höyrypesu tappaa 99,99% bakteereista ja viruksista ilman kemikaaleja, mikä tekee siitä ihanteellisen allergikoille ja perheille.

Syväpuhdistus: Kuuma höyry poistaa tehokkaasti likaa, rasvaa ja homeita, jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia.

Höyrypesu parantaa tehokkuutta: Säännöllinen höyrypesu pitää ilmalämpöpumpun toiminnan tehokkaana ja vähentää energiankulutusta.

 

Höyry toimii pesuaineita tehokkaammin rasvaan ja likaan, eikä jätä kemikaalijäämiä tai hajuja.
Höyrypesu on tutkitusti ainoa todella toimiva desinfiointimenetelmä ilmalämpöpumppuihin sekä jäähdytyskennostoihin.


Kaikki patogeeniset eli sairauksia aiheuttavat bakteerit kuolevat lämpötilassa 82 °C.
Pölyallergia ei ole allergiaa pölylle vaan sen sisältämille aineosille, kuten pölypunkeille.
 

Virukset ovat bakteereita pienempiä mikrobeja.
Virukset voivat selvitä alle +10 celsius asteen lämpötilassa viikkoja tai kuukausia.
Virukset voidaan tappaa kuumuudella yli +60 celsiusasteen lämpötilassa.

Homeet, ovat rihmastoina kasvavia mikrobeja.
Homeet viihtyvät parhaiten +20–+45 celsiusasteen lämpötilassa.
Homeet ja niiden itiöt tuhoutuvat +70–+80 celsiusasteen lämpötilassa.

Tummumista aiheuttavat homeet erittävät suuria määriä ihmisille vaarallisia myrkkyjä, jotka aiheuttavat esimerkiksi astmaoireita, kroonisia hengitysongelmia, väsymystä ja yskää.
Knoppi tietona, yksi aivastus saattaa sisältää jopa 10 000 - 100 000 bakteeria.
 

Joten valitse puhdistuspalvelumme jolla poistetaan ilmalämpöpumpuista: likahiukkaset; pöly, lika ja saasteet, rasvat, rasvakerrostumat, öljytahrat, homeitiöt ja homekasvustot, bakteerit ja virukset: 99,99% mikro-organismeista,  allergeenit; siitepöly, pölypunkit, haju, hiki ja lemmikkieläinten karvat ilman kemikaaleja.

Spray pullosta ruiskittava aine/vaahto ja paine ei riitä sisäkennoston desinfiointiin.
Höyrypesussa painetta on paljon enemmän verrattuna spray pulloon.
Laitteessa olevat aktiivihiilisuodattimet ja sähköllä toimivat lisäsuodattimet kuuluvat enemmän "uskoo ken tahtoo" kategoriaan, tehon sijaan kyse on enemmän markkinoinnista kun muutkin valmistajat niitä mainostaa.
Joten tilaa ammattilaisen tekemä tehokas puhdistus meiltä heti.

Höyrypesu vs pesuaineet

Höyrypesu ei vaadi pesuaineita, jotka voivat ärsyttää ihoa, limakalvoja tai hengitysteitä, mutta se poistaa 99,99 % kodin bakteereista. Suuttimesta lähtiessään käyttämämme höyryn lämpötila on 100 °C.

Syväpuhdistus höyryllä - Ilman pesuaineita

Vaivaton ja tehokas bakteereja ja viruksia vastaan: kuuma höyry. Tehokas paine, korkea lämpötila, tehokkaat suuttimet ja siivousliinat takaavat taatun siivoustehon. Höyry tehoaa tutkitun tehokkaasti yleisimpiin kotona esiintyviin bakteereihin ja viruksiin.

Parempi siivoustulos kuin perinteisin menetelmin pesuaineen kanssa.

Sisäilma, ilmalämpöpumpun tutkimus ja terveys

Ilmalämpöpumpusta pois tuleva ilma oli useissa kohteissa elottomista partikkeleista puhtaampaa kuin ilmalämpöpumppuun menevä ilma tai huoneessa ilmalämpöpumpun ollessa suljettuna oleva ilma. Visuaaliset havainnot ilmalämpöpumppujen suodattimista tukivat tätä tulosta, sillä pitkään hoitamatta olleisiin suodattimiin oli kertynyt runsaasti pölyä.

Jotta ilmalämpöpumppuun kertyneeseen pölyyn ei pääsisi muodostumaan mikrobikasvustoa, on suositeltavaa puhdistaa ilmalämpöpumpun suodattimet säännöllisesti, jopa kerran viikossa imurin avulla.
Kohteessa, jossa oli asukkaiden lisäksi koiria ja ilmalämpöpumpun hoitoväliä oli pitkitetty, mitattiin ilmalämpöpumpun pinnoilta selvästi enemmän mikrobeja kuin muiden ilmalämpöpumppujen pinnoilta.
Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on yleensä asennettu joko eteiseen tai olohuoneeseen.
Tutkimus löytyy tästä

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus ja valinta

Miten ilmalämpöpumpun sähkönkulutus voi auttaa säästämään?

Se, paljonko ilmalämpöpumppu vie sähköä, riippuu monesta ominaisuudesta.
Esimerkiksi SCOP-arvo kertoo jonkin verran laitteen hyötysuhteesta.
Jos laitteen SCOP-arvo on esimerkiksi 5, se tuottaa 5 kWh lämpöenergiaa per kWh.
Tavallisimmin SCOP-arvo liikkuu kolmen ja viiden välillä.
 

Myös laitteen energialuokka kertoo sen energiatehokkuudesta. Ilmalämpöpumppu kulutus kWh on matalin A+++-energialuokan laitteissa, kun taas G-luokituksen laitteissa se on korkein.
Selvitä koskeeko harkitsemasi laitteen ilmoitettu SCOP-arvo joitakin muita Euroopan maita vai Suomea, katso myös miten tehot on ilmoitettu milläkin lämpötilalla. Suomessa käytössä olevien laitteiden tulee kestää skandinaavisia olosuhteita.

 

Muuten se, kuinka paljon ilmalämpöpumppu vie sähköä, riippuu myös laitteiston hyvästä ylläpidosta.
Suodattimen säännöllisellä puhdistuksella laitteisto toimii tehokkaimmin ja tarjoaa suurimman hyödyn.
Säännöllisellä puhdistamisella säästät rahaa jopa 1000€ vuodessa ja pidennät ilmalämpöpumpun käyttöikää.
Myös kevään jäähdytyskautena on aina hyvä varmistaa, että ilmalämpöpumpun kondenssivesi poistuu asianmukaisesti putkea pitkin.
Suosittelemme Mitsubishi merkkiä.

Paljonko ilmalämpöpumppu vie sähköä?

Vuositasolla säästö voi olla merkittävää, jopa yli tuhannen euron luokkaa, sillä ilmalämpöpumpun vaikutus sähkönkulutukseen voi olla huomattava. 

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa lämpöenergiaa tarvitaan noin 20 000 kWh per vuosi. Mikäli se tuotetaan suorasähköpattereiden avulla ja sähköenergia muutetaan lämpöenergiaksi 1 hyötysuhteella, pitää sähköenergiaa ostaa yhteensä 20 000 kWh.

Jos talossa taas on käytössä ilmalämpöpumppu hyötysuhteella 5, sen lämmitysominaisuudet pystyvät kattamaan puolet omakotitalon lämpöenergian tarpeesta. Tällöin tämän ilmalämpöpumpulla tuotettavan 10 000 kWh lämpöenergian tuottamiseen pitää ostaa vain viidellä jaettava määrä, eli 2 000 kWh.

Tällä laskutoimituksella sähkölaskussa voidaan siis säästää jopa 8 000 kWh, ja esimerkiksi 15 c/kWh sähkön hinta siirtokuluineen tarkoittaa vuositasolla 1 200 euron säästöjä.

Ennen ilmalämpöpumpun ostamista, huomio nämä

Jos haluaa hankkia ilmalämpöpumpun, keskustele myyjän tai asennuksia tekevän yrityksen kanssa ennen ilmalämpöpumpun ostamista, jokaista ilmalämpöpumppua ei voi asentaa jokaiseen taloon ja tiettyyn kohtaan johon asiakas sen haluaisi.
Ilmalämpöpumpuissa on valmistajan määrittelemät rajoitukset mihin sen voi asentaa ja millä tavalla.

Halvasta ilmalämpöpumpusta voit joutua maksamaan lisää kustannuksia jo parin kuukauden käytön jälkeen, esimerkiksi kyseinen halpa ilmalämpöpumppu voi olla tarkoitettu pelkästään Euroopan markkinoille, kun myöhemmin selviää, että ilmoitetut lämpötehot koskeekin Suomen sijaan jotain toista Euroopan maata.

Kannattaa aina kysyä myyjältä miksi hinta on halpa, koska pidemmän päälle se ei sitä ole.
Vinkki talveen juuri talvella kannattaa ilmalämpöpumpun puhaltaa isolla voimakkuudella, koska silloin säästää sähkönkulutuksesta vielä enemmän. Kuten ylempänä mainittu esimerkissä, talvella 1kWh sähkönkulutus tuottaa 5kWh edestä lämpöenergiaa. Lauhalla säällä hyötysuhde on usein erinomainen.

Mitä palveluita tarjoamme?

Ilmalämpöpumppujen pesut

Puhdas sisäilmanlaatu on parasta perheen ja sinun terveydelle. Sisäyksikön puhdistaminen hygieenisesti höyryllä on tehokkain tapa ja tapahtuu toimestamme ilman kemikaaleja.

Auton sisäpesut höyryllä

Puhdistamme auton sisätilat, verhoilun ja penkit ilman pesuaineita. Hajut, bakteerit ja lika poistuu hetkessä.
Miksi joku haluaisi puhdistaa autonsa myrkyllisillä kemikaaleilla ja viettää sitten aikaa autossa vaikkapa lasten kanssa?
Varaa kemikaaliton henkilöauton sisätilan pesu.

Höyrypesu desinfioi

Höyrypesu tappaa 99,99% kaikista bakteereista. Höyrypuhdistus on laatutietoisen asiakkaan ja allergikon valinta.

Auton hajujen poisto

Puhdistamme myös auton sisätilat, auton verhoilun ja auton istuimet ilman pesuaineita. Kutsutaan myös nimellä: Auton hajujen poisto, bakteerit ja lika lähtee hetkessä.
Höyrypesun jälkeen vaihda autosi raitisilmasuodatin.

Voit tuoda autosi toimipisteeseen Turkuun tai voimme tulla kotipihallesi tekemään palvelun.
Katso hinnasto tästä
Katso mahtava kesätarjous tästä

Katso tarjoukset

Paljonko on alennuksesi?